Aparat de radiologie digital ultra performant

Spitalul Orășenesc Ștei, are în dotare aparatură medicală nouă și anume, aparat de Radiologie digital ultraperformant Opera T 90. Noul echipament va permite efectuarea unor imagini digitale de înaltă calitate, care pot fi stocate și vizualizate in timp real, și eliberate pacientului in format digital, pe CD.
De asemenea acest echipament permite transmiterea imaginilor digitale la distanță.
Aparatul radiologic este adaptat noilor directive europene privind protecția datelor pacienților, care asigura calitatea și securitatea, inclusiv arhivarea și stocarea imaginilor digitale.
Acest aparat de Radiologie este rezultatul unui proiect în colaborare între Spitalul Orașenesc Ștei, Primăria Ștei și Ministerul Sănătățiiî, în valoare de 1.150.000 lei , în care Primăria Orașului Ștei a participat cu o cofinanțare de 115.000 lei, iar Ministerul Sănătății cu 1.035.000 lei.
Ca și în alte rânduri, domnul senator Popa Cornel a ajutat la obținerea finanțării acestui proiect, de la Ministerul Sănătății, și am dori pe această cale să-i aducem mulțumiri.
De asemenea tot cu sprijinul Primăriei Orasului Stei s-au alocat fonduri pentru amenajarea condițiilor necesare recreerii circuitelor funcționale in vederea obținerii autorizațiilor specifice de funcționare CNCAN.
Toți pacienții care se adresează spitalului, pot beneficia de aceste servicii de radiologie de înaltă calitate începând cu 06.01.2020.